JLU's International Virtual Programme (VIP) - Summer Semester 2025

Το συνεργαζόμενο με το ΑΠΘ Justus Liebig University Giessen (JLU) της Γερμανίας ανακοινώνει κατάλογο μαθημάτων (VIP – Virtual International Pregramme), που απευθύνεται σε διεθνείς φοιτητές που ενδιαφέρονται για μια εικονική εμπειρία ανταλλαγής, ώστε να συμπληρώσουν τις σπουδές τους στις χώρες τους.  

Οι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν απευθείας αίτηση διαδικτυακά και έχουν την ευελιξία να επιλέξουν από μια ποικιλία 1-6 μαθημάτων, που προσφέρονται από όλες τις σχολές του JLU, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσημο Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας (Transcript of Records), το οποίο τεκμηριώνει τις αποκτηθείσες μονάδες από το JLU. (Προσοχή: Διευκρινίζουμε ότι τα μαθήματα δεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Οι φοιτητές μπορούν να τα παρακολουθήσουν δωρεάν, εάν το επιθυμούν, για διεύρυνση των γνώσεων τους και τον εμπλουτισμό του βιογραφικού τους.)

Η συμμετοχή στο VIP προσφέρεται δωρεάν σε φοιτητές από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων είναι το ΑΠΘ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα και τη διαδικασία αίτησης: https://www.jlu-digitalcampus.de/.  

Ώρα Ερωτήσεων για Υποψήφιους Φοιτητές: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025, ώρα 10:00 – 11:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) μέσω Zoomhttps://uni-giessen.zoom-x.de/j/66349198935 .

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 28 Φεβρουαρίου 2025

Το εαρινό εξάμηνο ξεκινά στις 14 Απριλίου 2025, με την online Orientation Week για όλους τους διεθνείς φοιτητές (OWIS).

Επισυνάπτονται δύο πληροφοριακοί οδηγοί.

Virtual International Programme VIP JLU Giessen

A Students Guide to the VIP Galaxy JLU Giessen summer semester 2025

44ο Διεθνές Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Kοινωνικών Επιστημών με θέμα «Ελληνική Γλώσσα, Τεχνητή Νοημοσύνη, ο ρόλος και οι προοπτικές της Εκπαίδευσης»

Το 44ο διεθνές συνέδριο αποτελεί προσυνεδριακή διαδικασία για την οργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου το 2026, με θέμα «Τα  50 χρόνια του δημοτικισμού στην Ελληνική Γλώσσα»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω Zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του Ι.ΠΟ.Δ.Ε. στο Youtube: 
https://www.youtube.com/@ipodegr5328 
για ελεύθερη παρακολούθηση.

Κατάθεση ολοκληρωμένων κειμένων μέχρι 1 Μαρτίου 2025

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://ipode.gr/ 
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610993855

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης διοργανώνει το 44ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με θέμα «Ελληνική Γλώσσα» στις 28-30 Μαρτίου 2025. 

Πρόσκληση

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στο 44ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η Ελληνική Γλώσσα, η Τεχνητή Νοημοσύνη, ο ρόλος και οι προοπτικές της Εκπαίδευσης», το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης (Ι.ΠΟ.Δ.Ε.). 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να φέρει σε επικοινωνία όλες τις επιστημονικές δυνάμεις της διαχρονικής ελληνικής γλώσσας, της τεχνητής νοημοσύνης και της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει να παρουσιαστούν και να αναλυθούν θεωρητικά και ερευνητικά όλες οι μορφές και λειτουργίες της ελληνικής γλώσσας σε επίκαιρα ζητήματα διδασκαλίας κι εκμάθησης της σε σχέση με τις αλληλεπιδράσεις και τις προοπτικές που δίνουν οι ψηφιακές τεχνολογίες. 

Το Συνέδριο απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς, διδάκτορες, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, που επιθυμούν να παρουσιάσουν διδακτικές πρακτικές, σενάρια, προτάσεις και έρευνες σε ζητήματα ψηφιακών τεχνολογιών και Τεχνητής Νοημοσύνης. Στους παραπάνω συμπεριλαμβάνονται και επιστήμονες του εξωτερικού και της ελληνικής διασποράς. 

Οι βασικοί άξονες του συνεδρίου είναι:

  • Διδακτική της ελληνικής γλώσσας και ΤΝ
  • Διδακτικές πρακτικές με υποβοήθηση της ΤΝ
  • Διδακτικά σενάρια και εκπαιδευτικές προτάσεις με τη χρήση της τεχνολογίας και την ΤΝ
  • Διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας και ΤΝ
  • Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας και ΤΝ
  • Διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας και ΤΝ
  • Ψηφιακά παιχνίδια και γλωσσική εκπαίδευση με ΤΝ
  • Εργαλεία και εφαρμογές της ΤΝ στην προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • Μέθοδοι διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και ΤΝ
  • Εμπειρίες εκπαιδευτικών από την αξιοποίηση της ΤΝ στην εκπαίδευση
  • Ψηφιακά παιχνίδια στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • Διαπολιτισμικά θέματα και ΤΝ 
  • Οι μορφές διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και ΤΝ
  • Εκπαιδευτικό υλικό της ελληνικής ως μητρικής, ως δεύτερης, ως ξένης και ΤΝ
  • Διάλεκτοι και γλωσσικά ιδιώματα και ΤΝ
  • Γλώσσα και μαθησιακές δυσκολίες (Ειδική Αγωγή) και ΤΝ
  • Αξιολόγηση μαθητών και εκπαιδευτικού υλικού με ΤΝ
  • Αναλυτικά προγράμματα και ψηφιακές τεχνολογίες
  • Ψηφιακές Τεχνολογίες και Επικοινωνία
  • Ηθικά ζητήματα της ΤΝ
  • Ζωντανές και νεκρές γλώσσες και ΤΝ

Ο Πρόεδρος 
της Οργανωτικής Επιτροπής
Παντελής Γεωργογιάννης 
τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρώ

Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Εκδημοκρατισμό

Το Global Campus of Human Rights (GC) ανακοινώνει την έναρξη των αιτήσεων για το European Master’s Programme in Human Rights and Democratisation (EMA), για το ακαδημαϊκό έτος 2025- 2026.

Το EMA (European Master’s Programme in Human Rights and Democratisation - Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Εκδημοκρατισμό) είναι ένα ετήσιο ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που εκπαιδεύει κάθε χρόνο επαγγελματίες στο πεδίο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Εκδημοκρατισμού. Ιδρύθηκε το 1997 χάρη στο όραμα 10 πρωτοπόρων Πανεπιστημίων και είναι το παλαιότερο Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΕΜΑ συμμετέχουν 43 Πανεπιστήμια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία. Το ΑΠΘ είναι, διά της Έδρας UNESCO για την Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη, ένα από τα ιδρυτικά Α.Ε.Ι. του Προγράμματος και το συντονίζον Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΕΜΑ προσφέρει μια προσέγγιση στη μάθηση, η οποία είναι προσανατολισμένη στην πράξη και συνδυάζει νομικές, πολιτικές, ιστορικές, ανθρωπολογικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Εκδημοκρατισμού με δραστηριότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και άσκηση με επίσκεψη στο πεδίο (field trip). Το διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΕΜΑ περιλαμβάνει διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια, φροντιστήρια, μαθήματα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ατομική έρευνα.

Το ΕΜΑ παρέχει τα θεμέλια για μία καριέρα σε εθνικούς, διεθνείς, κυβερνητικούς διακυβερνητικούς και μη-κυβερνητικούς οργανισμούς, καθώς και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα του ανθρώπου και τον εκδημοκρατισμό.

Διάρθρωση του Προγράμματος & Στοιχεία για το Δίπλωμα

Το ακαδημαϊκό έτος του ΕΜΑ διαιρείται ως ακολούθως:

  • Πρώτο εξάμηνο: από Σεπτέμβριο έως Ιανουάριο, πραγματοποιείται στη Βενετία (Lido), Ιταλία
  • Δεύτερο εξάμηνο: από Φεβρουάριο έως Ιούλιο, πραγματοποιείται σε ένα από τα 43 συμμετέχοντα Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία, με την προϋπόθεση οι φοιτητές να βρίσκονται σε άλλη χώρα εκτός από τη δική τους
  • Διπλωματική εργασία: εκπονείται έρευνα υπό την εποπτεία ενός καθηγητή και γίνεται υποβολή της διπλωματικής εργασίας σε ένα από τα συμμετέχοντα Πανεπιστήμια, με αποφοίτηση τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο στη Βενετία, Ιταλία

Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων και της διπλωματικής εργασίας, οι φοιτητές λαμβάνουν το ʺΕυρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (επιπέδου Master) στα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Εκδημοκρατισμόʺ, το οποίο αντιστοιχεί σε 60 μονάδες ECTS. Το πτυχίο απονέμεται από κοινού από τα Πανεπιστήμια του δικτύου GC/EMA που έχουν επικυρώσει τη σχετική Συμφωνία (Joint Degree Agreement).

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα

Το ΕΜΑ είναι ανοιχτό σε υποψήφιους (μέγιστος αριθμός υποψηφίων: 90) από χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν πανεπιστημιακό πτυχίο υψηλών προδιαγραφών σε πεδίο σχετικό με τα δικαιώματα του ανθρώπου – όπως το Δίκαιο, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες– που αντιστοιχεί τουλάχιστον σε 180 μονάδες ECTS (Bachelor/Γενικό Πτυχίο). Η αποδεδειγμένη επάρκεια στην αγγλική γλώσσα επιπέδου τουλάχιστον Β2 είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα.

Τα κριτήρια που συνεκτιμώνται κατά τη διαδικασία της επιλογής είναι τα εξής: η ακαδημαϊκή ικανότητα και το ακαδημαϊκό υπόβαθρο, η σχετική με το αντικείμενο ακαδημαϊκή εργασία, παρακολούθηση μαθημάτων ή δημοσιεύσεις, η σχετική πρακτική εμπειρία και τα κίνητρα για τη συμμετοχή.

Σχετικά με το Global Campus of Human Rights

Το Global Campus of Human Rights (https://gchumanrights.org/) είναι ένα διεπιστημονικό κέντρο αριστείας που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει ως στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του εκδημοκρατισμού μέσω της ανώτατης εκπαίδευσης, των εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, της έρευνας και της εξωστρέφειας. Αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται μέσω του ευρέος δικτύου των Πανεπιστημίων - μελών του. Το Global Campus έχει παρουσία σε επτά περιοχές σε όλο τον κόσμο: στην Αφρική, στον Αραβικό Κόσμο, στην Ασία- Ειρηνικό, στον Καύκασο, στην Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική και Καραϊβική και στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Τα κεντρικά γραφεία του Global Campus βρίσκονται στη Βενετία, Ιταλία.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο ΕΜΑ μπορούν να συμπληρώσουν την online αίτηση και να την υποβάλουν μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέσω της έτοιμης φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα του EMA.

  • Προθεσμία αιτήσεων: 2 Φεβρουαρίου 2025

O σύνδεσμος για τις αιτήσεις του Μεταπτυχιακού Προγράμματος EMA για το ακαδημαϊκό έτος 2025- 2026, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα υπάρχουν στην ακόλουθη ιστοσελίδα:

Apply - Global Campus Europe

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 30 ΕΤΩΝ

Μέσω του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps)

Δείτε παρακάτω τις κενές θέσεις στις οποίες μπορείτε να κάνετε αίτηση: Orléans, Γαλλία, Kέντρο Πληροφόρησης Νέων, https://nefeleonas.gr/?page_id=3557 

Το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Centre-Val de Loire (Centre Régional Information Jeunesse (CRIJ) Centre-Val de Loire), είναι κατάλληλο για φοιτητές και αποφοίτους γαλλικής φιλολογίας οι οποίοι επιθυμούν να εξασκήσουν τα γαλλικά τους

Επίσης:

Sandrigo, Ιταλία , κέντρα για ευάλωτες ομάδες (άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένους και παιδιά), https://nefeleonas.gr/?page_id=3565 Vicenza, Ιταλία, κέντρα για ευάλωτες ομάδες, https://nefeleonas.gr/?page_id=3115 

Περισσότερες πληροφορίες:

ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., κοινωνικός συνεταιρισμός, Ηρακλειο Κρήτης https://nefeleonas.gr/ τηλ. 6974179678

Διαδικτυακή ανάρτηση των παραπάνω ανακοινώσεων/αιτήσεις συμμετοχής: https://nefeleonas.gr/?ai1ec_event=%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CE%B1&instance_id=108 

facebook:

https://www.facebook.com/people/%CE%9D%CE%B5%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82/100082610172352/ 

Summer and Winter University Freiburg 2025: Short-term Language and Culture Immersion Programs

Το Θερινό και Χειμερινό Πανεπιστήμιο του Κέντρου Διδασκαλίας Γλωσσών (SLI) του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ της Γερμανίας, προσφέρει προγράμματα βραχείας διάρκειας για εμβάθυνση στη γλώσσα και τον πολιτισμό σε φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα του 2025 περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα μαθημάτων γλώσσας και περιεχομένου στα Γερμανικά και στα Αγγλικά, όπως εξειδικευμένα μαθήματα στη Γερμανική Ιατρική Ορολογία, τα Γερμανικά για τις Φυσικές Επιστήμες και τη Μηχανική, τα Γερμανικά για Επιχειρήσεις και Οικονομικά, τα Γερμανικά για τη Βιομηχανία Τουρισμού, καθώς και Εκπαίδευση για Καθηγητές της Γερμανικής Γλώσσας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ τους μήνες Μάρτιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα αφορά φοιτητές, αλλά και άλλα άτομα που ενδιαφέρονται, όπως μέλη του προσωπικού, διοικητικούς υπαλλήλους, καθηγητές κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες (δίδακτρα, διαμονή κτλ.) υπάρχουν στα συνημμένα φυλλάδια και στην ιστοσελίδα τους.

AIESEC - Διεξαγωγή προγράμματος με εθελοντικό χαρακτήρα στην Τουρκία

Αν σε ενδιαφέρει να διδάξεις, να ταξιδέψεις στο εξωτερικό και να ξεκινήσεις την καριέρα σου τότε ήρθε η ώρα να βρεις το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που σου ταιριάζει μέσω του Global Teacher της AIESEC.

AIESEC - Διεξαγωγή προγράμματος με εθελοντικό χαρακτήρα στην Ρουμανία

Αν σε ενδιαφέρει να διδάξεις, να ταξιδέψεις στο εξωτερικό και να ξεκινήσεις την καριέρα σου τότε ήρθε η ώρα να βρεις το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που σου ταιριάζει μέσω του Global Teacher της AIESEC.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υλοποιεί δωρεάν Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε μαθητές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των σχολείων του Δήμου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ» (Σπάρτης 6Α) και στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132).

Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθήματα όλων των τάξεων Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου καθώς και Ξένων Γλωσσών.

Η διδασκαλία των μαθημάτων στηρίζεται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες της πόλης, από εκπαιδευτικούς εν ενεργεία ή σε συνταξιοδότηση, οι οποίοι με διάθεση και όραμα διδάσκουν εθελοντικά, καθώς και από πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά στη γραμματειακή υποστήριξη του προγράμματος.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις καθηγήτριες, τους καθηγητές, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των τμημάτων σας προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είτε ατομικά είτε ως πρακτική άσκηση διδασκαλίας. Σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου χορηγείται βεβαίωση εθελοντικής προσφοράς διδασκαλίας.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και όσοι επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά στη γραμματειακή υποστήριξη του προγράμματος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2310848734 (ώρες 15.00 – 21.00) και 2313318661 (ώρες 8:00-14:00) και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας – Ελλάδα 2025: Το 2050 επινοούμε τον κόσμο

Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας – Ελλάδα 2025: Το 2050 επινοούμε τον κόσμο

Πληροφορίες

 

Concours National de la Francophonie – Grèce 2025 : En 2050 inventons le monde

Info

Kind Reminder | Πρόσκληση Συμμετοχής | 16ος Δια - Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας

Αγαπητοί φοιτητές / Αγαπητές φοιτήτριες,

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον 16ο κύκλο διεξαγωγής του Δια - Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Ennovation 2024 που συντονίζει το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα μας

Ο Δια-Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Ennovation 2024  είναι ένας ετήσιος Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας διάρκειας 4 μηνών. Ο διαγωνισμός διεξάγεται από ένα δίκτυο 20+ πανεπιστημίων σε Ελλάδα και Κύπρο υπό το συντονισμό της Μονάδας Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κύριος στόχος του Διαγωνισμού είναι η επιτάχυνση καινοτόμων ιδεών παρέχοντας στους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τα εργαλεία και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνται προκειμένου να μετατρέψουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους ή τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας τους σε βιώσιμη επιχείρηση.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν. 

Σε ποιους/ποιες απευθύνεται 

Επιχειρηματικές ομάδες που αποτελούνται ή έχουν τουλάχιστον ένα ενεργό μέλος με φοιτητική/ερευνητική/διδακτική ιδιότητα. Πιο συγκεκριμένα: 

  • Προπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες
  • Μεταπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες
  • Υποψήφιοι/Υποψήφιες Διδάκτορες
  • Διδάκτορες
  • Ερευνητές/Ερευνήτριες
  • Καθηγητές/Καθηγήτριες

Η επιλογή των ομάδων θα γίνει βάση της αίτησης που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩΓια την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της προαναφερθείσας ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την 17 Μαρτίου 2024. 

Παρακαλούμε πριν από τη συμπλήρωση της εν λόγω  αίτησης, ενημερωθείτε σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα που μπορείτε να βρείτε εδώ, έτσι ώστε να είστε βέβε@ ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή/και απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οργανωτική ομάδα του Διαγωνισμού Ennovation στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Ιταλική Γλώσσα (επίπεδο Α1)

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών (απόφαση ΓΣ 30/28-11-23), στο πλαίσιο των διατμηματικών μαθημάτων, θα προσφέρει στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 σε φοιτητές/τριες του ΑΠΘ, το μάθημα ΙΤΑΛ-Α1Β «Ιταλική Γλώσσα (επίπεδο Α1)» κατά το χρονικό διάστημα από 29 Φεβρουαρίου 2024 έως τη λήξη του ακαδ. εξαμήνου.

Στόχος του μαθήματος είναι η ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων στην ιταλική γλώσσα (επίπεδο A1) στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Πληροφορίες για το μάθημα:

  • Απευθύνεται σε προπτυχιακούς/ές, μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/ήτριες όλων των Τμημάτων του ΑΠΘ που δεν πρόκειται να ορκιστούν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος και έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία 1 εξάμηνο ιταλικής γλώσσας στο πλαίσιο των σπουδών τους.
  • Το μάθημα θα διδάσκεται εβδομαδιαίως (3 ακαδημαϊκές διδακτικές ώρες), κάθε Πέμπτη 18.00 μ.μ.-21.00 μ.μ. από τη διδάσκουσα Ελένη Παπαδάκη, μέλος ΕΕΠ του ΚΔΞΓ (σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί).
  • Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Στο τέλος του εξαμήνου θα διενεργούνται εξετάσεις επίδοσης (προφορικές & γραπτές). Θα αποδοθούν 2 (ECTS) εφόσον είναι αποδεκτά από το πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματός τους για το Παράρτημα Διπλώματος.
  • Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης με βαθμό επίδοσης στους φοιτητές/ήτριες που παρακολούθησαν τουλάχιστον το 80% του προγράμματος και πέτυχαν στις τελικές εξετάσεις.

Οι φοιτητές/ήτριες που ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική online αίτηση https://eforms.auth.gr/lance-app-form-italian-4-2/

στην οποία θα επισυνάπτουν πρόσφατη αναλυτική βαθμολογία (.pdf μορφή). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 26 Φεβρουαρίου 2024, 15:00 μ.μ.

Θα επιλεγούν 25 φοιτητές/ήτριες με σειρά προτεραιότητας.

ΔΕΝ θα γίνουν δεκτές αιτήσεις που δεν πληρούν τους όρους της ανακοίνωσης ή είναι εκπρόθεσμες.

Όσοι/ες γίνουν αποδεκτοί/ές, θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους.

Δυνατότητα σπουδών 2 προπτυχιακών φοιτητών του ΑΠΘ στο Hankuk University of Foreign Studies της N. Κορέας κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-25

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας του ΑΠΘ με το Hankuk University of Foreign Studies της N. Κορέας, παρέχεται η δυνατότητα σπουδών κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-25, προπτυχιακών φοιτητών του ΑΠΘ στο Hankuk University of Foreign Studies της
N. Κορέας. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τον συνδέσμους https://sites.google.com/hufs.ac.kr/coordinatorguide/Fact-Sheet-and-Eligibility και https://exchange.hufs.ac.kr/

Τα προσφερόμενα στα αγγλικά μαθήματα βρίσκονται στον σύνδεσμο https://sites.google.com/hufs.ac.kr/hellohufs/Academics/Course-Registration-Dates/Course-Finder?authuser=0 , ενώ η τελική λίστα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί ένα μήνα πριν την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση https://eforms.auth.gr/international-relations/blank-form-3-2-3-2/  έως την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024  (ώρα: 12:30μ.μ.).

Ο/Η υποψήφιος/α φοιτητής/τρια πρέπει να έχει ολοκληρώσει κατ' ελάχιστον το τέταρτο (4ο) εξάμηνο σπουδών του (δύο πλήρη έτη σπουδών). Ο συνολικός χρόνος σπουδών των υποψηφίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο έτη από τον ενδεδειγμένο χρόνο σπουδών (ν+2). Απαραίτητη, επίσης, είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ η γνώση της κορεατικής θα συνεκτιμηθεί.

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων θα προβεί στην επιλογή των δύο (2) επικρατέστερων φοιτητών και  θα προωθήσει στη συνέχεια τις αιτήσεις τους στο Πανεπιστήμιο
Hankuk University of Foreign Studies, το οποίο θα κάνει και την τελική επιλογή.

Για τυχόν ερωτήματα οι φοιτητές μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή 2310 - 991605 κ. Μαλβίνα Ροκάκη).